Gootsteenzeefjes

Gootsteenzeefjes?
Jazeker, gootsteenzeefjes…

Regelmatig kom ik bij een gootsteen met zo’n zeefje in de afvoer het volgende beeld tegen:

niet correct geplaatst gootsteenzeefje

Dit kan toch niet?

Noem het een onzinnig onderwerp, maar dit kan toch niet? Op deze manier is het zeefje nutteloos geworden, en kun je hem net zo goed helemaal weggooien. Terwijl het een kleine moeite is om de pen onderaan het zeefje in de daarvoor bestemde opening te stoppen in plaats van in een van de gaten van de afvoer van de gootsteen.

Toch doet de frequentie waarmee ik dit soort schuine zeefjes tegenkom mij vermoeden dat iemand het ding bijzonder bewust zo neergelegt. En als dat klopt, wat is daar dan de bedoeling van? Vast niet dat het beter oogt, of beter werkt. Want dat doet het niet..

Het lijkt vaak na het schoonmaken van de gootsteen te zijn, dus misschien is het bedoeld om het zeefje “netjes te laten opdrogen” of zoiets? Totaal onzinnig, aangezien je de functie van de zeef zo dus ondermijnt en blijkbaar niemand zich geroepen voelt het zeefje daarna toch nog correct te plaatsen.

Bovendien: de gootsteen is bedoeld om nat te worden. Je gaat hem toch ook niet iedere keer na gebruik netjes droog maken met een handdoek en het zeefje weer schuin zetten om hem op te laten drogen?

Dus wil iedereen alstublief vanaf nu ophouden met deze onzin?
Mijn dank zal groot zijn. 😉

Advertenties

Over peSHIr

Online busy-body
Dit bericht werd geplaatst in Asperger. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gootsteenzeefjes

  1. Hahahaha, goed verhaal! Ik merk het thuis ook en kan je wel vertellen dat niemand dit bewust doet. Ik denk dat het komt omdat op een gegeven moment het rubber wat minder stevig wordt, met water of andere items in de bak hij wat gaat stuiteren en zo automatisch eruit valt en scheef gaat liggen. Dat is in ieder geval mijn bescheiden mening. Als het bewust gebeurd, moet ik overigens wel denken aan een film uit de tachtiger jaren : “Schatjes”. Daar hing zoonlief ook altijd het schilderij expres scheef, omdat hij wist dat z’n vader zich daar zo aan irriteerde! 🙂

  2. afvoer zegt:

    Het rubber ringetje begint zachter te worden na verloop van tijd waardoor het zeefje naar beneden zakt en de gootsteen dus afsluit, het water loopt hierdoor niet meer weg.
    Het is puur een tijdelijke oplossing waarbij het zeefje nog enigzins nut heeft, maar eigenlijk moet dus het rubber ringetje vervangen worden.

  3. peSHIr zegt:

    Ben ondertussen zeker twee banen verder, en er is nog geen wasbak met zeefje geweest waar ik sinds deze post regelmatig kom (of kwam) waar dit niet regelmatig gebeurde. Wat zijn dat toch voor idioten…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s