Oproep aan Transport & Logistiek

Het is winter. Er valt sneeuw. Het verkeer heeft er veel last van. We hebben zelfs kennisgemaakt met een nieuw woord: snelheidsdeken.

Het valt me echter op dat verreweg de meest voorkomende oorzaak van vertragingen en grote files de laatste dagen op te sommen is met één woord: vrachtwagen. Ze jagen het overige verkeer de stuipen op het lijf door hun hoge snelheid ondanks de gladheid, verliezen sneeuw- en ijskoeken, krabbelen tegen bruggen op wegens gebrek aan winterbanden of zijn simpelweg al gekanteld of gedeeltelijk van de weg geraakt.

Foto van nu.nl (klik voor artikel)

Ik snap ook wel dat de slogan “Zonder transport staat alles stil” een gigantische kern van waarheid bevat, maar de laatste dagen staan we ook erg veel stil juist door dat vervoer.

Daarom deze oproep aan Transport en Logistiek Nederland en alle vervoersbedrijven en truckers van Nederland: houd a.u.b. gewoon rekening met de weersomstandigheden en neem de nodige voorzichtigheid in acht. Net als andere verkeersdeelnemers horen te doen. Volg desnoods een cursus elementaire mechanica als het moet, maar onderneem actie!

Al dit gezeur is eigenlijk onnodig en een gigantische negatieve aanslag op jullie imago. Als dit zo door gaat voorspel ik binnenkort (gedeeltelijke) rijverboden voor vrachtverkeer in Nederland. Of erger. En op dit moment zou ik staan te juichen, moet ik zeggen…

Foto van Brabants Dagblad (klik voor artikel)

Advertenties

Over peSHIr

Online busy-body
Dit bericht werd geplaatst in Auto/motor. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oproep aan Transport & Logistiek

 1. Joost van Schaik zegt:

  Hee Jarno, ik snap je frustratie maar je zou eens moeten weten onder wat voor druk (financieel, tijd en wetgeving) de transportsector in NL moet werken. Ik maak dat van nabij mee. Zware concurrentie vanuit lage-lonen landen laten flinterdunne marges over – terwijl de NL chauffeurs aan allerlei wetten moeten voldoen die in met name Oost-europese landen met voeten getreden worden. En toch verwacht iedereen dat alles altijd op tijd geleverd wordt, bestellen ons helemaal suf aan spullen op het internet maar het verzenden mag allemaal niets kosten. En helaas – in tegenstelling tot kenniswerkers die vaak met een VPN verbinding hun werk ook (zouden) kunnen doen en die dus niet HOEVEN te gaan (afgezien van het warm body syndrome waar veel klanten in het kenniswerk aan lijden) – hebben transporteurs die mogelijkheid niet. Die MOETEN de weg op 😉

  • peSHIr zegt:

   Had van jou reactie als deze verwacht. Helemaal waar ook, maar doet niets af aan de vrachtwagen o(n/m)gevallen van de laatste tijd. Mijn oproep blijft gewoon lekker staan. (Ik zou trouwens willen dat huidige klant niet aan “hot body syndrome” leed en ik thuis zou kunnen werken!)

 2. peSHIr zegt:

  Zie je wel: niet alleen Duitsland weert (tijdelijk) vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton van de snelwegen, maar ook Wallonië doet dat. Waarom zou dat toch zijn…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s