Google Earth: Back to the future!

Google earth heeft niet alleen zijn database uitgebreid zodat heel Nederland nu in redelijk hoge tot flink hoge resolutie te bekijken is, maar er is nu ook een mogelijkheid om in KML bestanden tijdafhankelijke informatie op te nemen. Hier kunnen echt hele mooie en nuttige dingen mee gedaan worden.
 
Als je dergelijke gegevens bekijkt (heb je wel de nieuwste beta versie van Google Earth 4 voor nodig) dan krijg je rechts bovenin beeld een schuifbalk waarop je een gedeelte in de tijd kunt selecteren. Alleen gegevens die in dat gekozen gedeelte vallen krijg je nu te zien. Zo kun je dus "door de tijd reizen".
 
Naast het voorbeeld op de site van Google zelf en enkele voorbeeld in de comments op Google Earth Blog heb ik zelf een voorbeeldje gemaakt aan de hand van de technische informatie over de nieuwe KML tags. Dit bestand bevat plaatsen waar ik gewoon en gewerkt heb. Door nu een stukje tijd te selecteren in Google Earth kun je dan precies zien hoe mijn woon-werkafstand was in die periode. Hieronder staan hier enkele screenshots van.
Advertenties

Over peSHIr

Online busy-body
Dit bericht werd geplaatst in Computers en internet. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s