Het licht in de gang is nu schakelbaar

Nou het kostte wat werk – o.a. wat kabels bijtrekken, wat ik nog nooit eerder had gedaan – maar sinds gisteren zit achter de schakelaar van het licht in de gang een Marmitek AW12 schakelmodule. Het resultaat:
  • De normale hotelschakeling (schakelaar bij de voordeur, schakelaar in de kamer) voor het ganglicht werkt nog steeds zoals eerst.
  • Zowel met de afstandsbediening als op de alarmcentrale zelf is het licht in de gang nu via adres A1 aan en uit te schakelen.
  • Bij inschakelen van het alarm gaat de lamp nu aan en weer uit, een beetje zoals je knipperlichten bij een autoalarm of centrale portiervergrendeling. En als het alarm afgaat gaat het licht in de gang knipperen.
  • De ingestelde timer in de alarmcentrale zorgt ervoor dat het licht aangaat op random tijden in de avond, alsof we in huis bezig zijn.
  • Na aanschaf van een CM11 computerinterface is dit systeem ook vanaf de computer te programmeren en sturen, met macro’s, schakelen afhankelijk van zonsop- en zonsondergang, opnemen van "normaal gedrag" gedurende een week en dat dan tijdens de vakantie afspelen, etc.

Tijd om te inventariseren wat we nog meer op deze manier willen aansturen, en dan de betreffende modules aanschaffen en inbouwen…

Advertenties

Over peSHIr

Online busy-body
Dit bericht werd geplaatst in Huis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s