Even in London geweest van het weekend

Even ja, op zaterdag. Welgeteld maar liefst vier uur in London zelf. En daarbij heb ik totaal goed negen uur geslapen tussen vrijdagochtend en zondagavond…
 
Ja, dat lees je goed.
 
Vrijdagavond hadden we het Caesar kerstdiner. Dat was prima in orde, erg gezellig en ik heb het heerlijk naar mijn zin gehad. Maar goed, er was ook kerstshoppen in London via onze persooneelsverenging de zaterdag erna. Ach, dat zou wel gaan, dachten we. Dus we hadden ons daarvoor opgegeven.
 
Voor het kerstdiner hoorde ik al van een medebestuurslid dat i.v.m. het weer (de wind vooral) de snelveerdienst met de Stena Discovery van Hoek van Holland naar Harwich uit de vaart was op zaterdag. De reisorganisatie had echter gebeld en we konden met de bus naar Calais, daar oversteken en naar London en dan de geplande terugweg. Dan zouden we een half uur later in London aankomen dan gepland en wat langer in de bus zitten, maar op zich klonk dat als een prima alternatief, dus de dag ging door.
 
Na het eten niet voor de borrel gebleven, maar in plaats van terug naar IJmuiden naar mijn ouders in Utrecht om daar op de slaapbank te overnachten. We moesten tenslotte om vijf uur in Utrecht verzamelen, dus dat was een stuk practischer. (Dat is zo’n vier uur slaap.)
 
Uiteindelijk misten we in Calais net de boot waardoor we een uur moesten wachten. De korte pauze onderweg naar Calais van een half uur liep iets uit. De chauffeur had een soort controle (misschien zijn tachograaf ofzo?) zodat hij tegen het eind van die 30 minuten zelf nog even snel een kopje koffie binnen kwam drinken. Zo werd de pauze ruim drie kwartier. En toen we dus aankwamen bij de boot lag deze nog tegen de kade maar begon hij weg te varen terwijl wij met de bus in de rij stonden. Dat was al na de paspoortcontrole.
 
Door het weer, de kerstdrukte en het missen van de boot waren we uiteindelijk pas omstreeks half drie op Park Lane, nabij Oxford street. Wel meer dan een half uurtje later dus. En om een uur of kwart voor zeven zou de bus ons alweer op komen halen op dezelfde plek. (Dat was die vier uur in London.)
 
De terugweg naar Harwich duurde eigenlijk ook wel erg lang. De chauffeur reed kort voor het haventerrein nog een keer verkeerd op een rotonde. Ik zat voor de rest de hele rit in een leuk gekocht boek, dus ik heb niet gezien of hij dat soms meer gedaan heeft onderweg.
 
Uiteindelijk zaten we na een flinke poos wachten op de terminal voor we aan boord konden tussen half twaalf en twaalf op de boot aan het avondeten, wat gelukkig wel prima in orde was. Daarna direct slapen, want vanaf half acht was er ontbijt gevolgd door binnenlopen in Hoek van Holland en "van de boot getrapt worden", zeg maar. (Dat was nog een een uur of vijf a zes slaap.)
 
Ik ga zeker nog wel eens naar London, maar dan minstens met een overnachting daar.
Dit was echt vrijwel nutteloos.
 
Maar ach, in ieder geval ben je er wel even uit…
Advertenties

Over peSHIr

Online busy-body
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s